Нормативні документи
Приймальна комісія
Карта проїзду
Контакти
ПОЛТАВСЬКИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ЕКОНОМІКИ І ТОРГІВЛІ
Вступнику
Вступнику
Головна
Галузі знань та спеціальності
Вступна
кампанія 2025
Міжнародні можливості
3D тур
Питання та відповіді
Індивідуальний День відкритих дверей
Профорієнтаційний тест
Програми та розклад вступних випробувань
Рішення приймальної комісії
Privat24 / Реквізити для оплати
Вибіркові дисципліни на 2025-2026 н.р. для бакалаврів
Індивідуальна освітня траєкторія студента
Дисципліни, що формують
загальні компетентності
на 2025–2026 навчальний рік
Дисципліни, що формують загальні компетентності
(2 курс – бакалавр)
І семестр
Комунікативний курс англійської мови (рівень А2)
Тренінг. Бухгалтерський облік у малому бізнесі
Генетика
Основи комп`ютерної графіки
Міжнародний бізнес
Підприємництво
Українські страви у фольклорі і на кухні
Кадрова політика організації
Тайм-менеджмент
Комп’ютерна графіка та Web-дизайн
Філософія кіно і культура видовищ
Англійська мова для повсякденного спілкування
Спортивні ігри
Організація екскурсійної діяльності
Excel для бізнесу
Бізнес-етика та ділові комунікації
Екологічне право
Робототехніка на платформі Arduino
Антикорупція та доброчесність
IІ семестр
Особистий розвиток та лідерство (тренінговий курс)
Англійська мова бізнесу (рівень A2)
Бухгалтерське діловодство в управлінні бізнесом
Сенсорний аналіз
Сучасні офісні технології
Створення стартапів в міжнародному бізнесі
Торговельний бізнес
Кондитерське мистецтво та дизайн
Керівництво і конфліктологія
Тренінг: Створи свій стартап та управляй ним
Основи культури гостинності та споживання їжі
Історія мистецтв
Практикум з української мови
Оздоровчий фітнес
Організація туристичних подорожей
Візуалізація даних
Оподаткування бізнесу
Право інтелектуальної власності
Дисципліни, що формують загальні компетентності
(3 курс – бакалавр)
І семестр
Комунікативний курс англійської мови (рівень B1)
Облік, аудит і оподаткування
Експертиза наркотичних, отруйних та вибухових речовин
Хмарні офісні технології
Європейська інтеграція
Мерчандайзинг
Міксологія коктейлів та організація обслуговування на локаціях
Маніпуляційна стійкість в ділових комунікаціях
Івент-менеджмент
Технологія клінінгового обслуговування
Політологія та політична діяльність
Мовний етикет
Волейбол
Туристичне країнознавство
Економічна статистика
Інвестування
Трудове право
3D графіка та моделювання
Тренінг: Як стати експертом з якості вищої освіти
IІ семестр
Основи лідерства (тренінговий курс)
Англійська мова бізнесу (рівень В1)
Управлінський облік
Експертиза дорогоцінних металів, коштовного каміння та культурних цінностей
Обробка зображень і мультимедіа
Креативна економіка
Комерційна логістика
Астрологічна та аюрведична кулінарія
Політика і управління
HR-менеджмент
Основи барної справи
Теорія та практика критичного мислення
Лінгвокраїнознавство англомовних країн
Атлетична гімнастика
Економіка підприємств сервісу
Фінанси малого бізнесу
Міжнародне публічне право
Повітряна робототехніка. Обслуговування дронів
Практикум з англійської мови
Трейд-маркетинг
Дисципліни, що формують загальні компетентності
(4 курс – бакалавр)
І семестр
Комунікативний курс англійської мови (рівень В2)
Бухгалтерський облік і судово-бухгалтерська експертиза
Державний ринковий нагляд
Захист даних
Міжнародний цифровий бізнес
Тренди та інновації в техніках продажів
Інноваційні технології пакування харчових продуктів
Рекрутинг
Тренінг: Торговий менеджмент
Маркетинг персоналу
Сомелье у ресторанному бізнесі
Віртуалістика
Практикум з письмового перекладу (англійська мова)
Спортивне вдосконалення гри волейбол
Рекреаційні комплекси світу
Проджект-менеджмент
Страхування
Право Європейського Союзу
Креативне програмування 1
ІI семестр
Діловий етикет
Англійська мова для підготовки до Єдиного вступного іспиту в магістратуру
Інформаційні системи і технології в обліку
Організація боротьби з контрабандою та порушенням митних правил
Web-технології
Штучний інтелект в бізнесі
Бізнес-план
Арт-дизайн в ресторанних технологіях
Управління персоналом в публічній службі
Стратегії бізнесу
Ресторанний кейтеринг
Практична психологія у професійній діяльності
Лінгвістичні основи документознавства
Спортивне вдосконалення гри футбол
Культурно-пізнавальний туризм
Прикладна статистика
Фандрайзинг
Податкове право
Дисципліни, що формують професійні
компетентності
2 курс
3 курс
4 курс
Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська
(бакалавр)
2 курс
Комунікативний курс німецької мови з курсом фонетики
Ділова документація англійською мовою
Міжкультурна комунікація
Академічне письмо (англійська мова)
Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська
(бакалавр)
3 курс
Переклад і локалізація
Граматичні проблеми перекладу
Література англомовних країн ХIХ століття
Німецька мова: практична граматика
Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська
(бакалавр)
4 курс
Література англомовних країн ХХ століття
Лінгвокраїнознавство німецькомовних країн
Основи науково-технічного перекладу
Лінгвістичні особливості германських мов
Бізнес-економіка
(бакалавр)
2 курс
Теорія економічного аналізу
Ціноутворення
Аналіз даних у бізнесі
Статистичний аналіз ринку праці
Бізнес-економіка
(бакалавр)
3 курс
Моделювання бізнес-процесів
Економіка територій та територіальних громад (поглиблений рівень)
Інтернет-технології в економіці
Економіка підприємства
Бізнес-економіка
(бакалавр)
4 курс
Статистика ринку
Інноваційний розвиток суб’єктів господарювання
Тренінг: Формування інформаційного забезпечення ресурсовикористання
Економіка торгівлі
Міжнародна економіка
(бакалавр)
2 курс
Міжнародні організації
Світовий ринок товарів і послуг
Глобалізація, економічні регіони світу та економіка країн
Світова економіка
Міжнародна економіка
(бакалавр)
3 курс
Основи економічної безпеки та економічної дипломатії
SMM-технології в міжнародному бізнесі
Цифровий бізнес
Міжнародна інноваційна діяльність
Міжнародна економіка
(бакалавр)
4 курс
Міжнародна торгівля
Глобальна цифрова екосистема
Тренінг: Техніка міжнародних комерційних переговорів
Міжнародна логістика
Управління персоналом міжнародних корпорацій
(бакалавр)
2 курс
Історія економічної думки
Розвиток особистісного потенціалу
PR-технології та етика ділової комунікації
Соціально-політичні студії
Управління персоналом міжнародних корпорацій
(бакалавр)
3 курс
Макроекономічна політика
Управління кар’єрою персоналу
Економічна політика фірми
Основи статистики та економічного аналізу
Управління персоналом міжнародних корпорацій
(бакалавр)
4 курс
Менеджмент соціально-трудових відносин
Людський розвиток
HR-інжиніринг
Економіка людського капіталу
Облік і аудит
(бакалавр)
2 курс
Облік і оподаткування у готельно-ресторанному бізнесі
Облік і звітність суб’єктів малого підприємництва за національними та міжнародними стандартами
Професійна етика бухгалтера і аудитора
Організація документообігу на підприємстві
Облік і аудит
(бакалавр)
3 курс
Судово-бухгалтерська експертиза
Облік у виробничих та обслуговуючих кооперативах
Бухгалтерська документація, оподаткування і звітність ФОП
Проблеми бухгалтерського обліку
Облік і аудит
(бакалавр)
4 курс
Облік зовнішньоекономічної діяльності
Адміністрування податків
Внутрішньо-господарський контроль
Облік в управлінні витратами (англійською мовою)
Фінанси, банківська справа і страхування
(бакалавр)
2 курс
Особисті фінанси
Платіжні системи
Соціальний захист громадян
Основи кредитної діяльності
Фінанси, банківська справа і страхування
(бакалавр)
3 курс
Інвестиційний аналіз
Адміністрування податків
Міжнародні розрахунки та валютні операції
Оподаткування і звітність ФОП
Фінанси, банківська справа і страхування
(бакалавр)
4 курс
Банківське регулювання та нагляд
Оцінка вартості рухомого майна
Оцінка вартості нерухомого майна
Фінансовий облік у банках
Бізнес-адміністрування
(бакалавр)
2 курс
Тренінг: Менеджмент ритейлу
Репутаційний менеджмент
Управління підприємствами індустрії моди
Управління безпекою підприємства
Бізнес-адміністрування
(бакалавр)
3 курс
Основи місцевого самоврядування
Подієвий менеджмент
Тренінг: Розвиток Influencer-менеджменту: блогери і лідери думок
Управління бізнесом
Бізнес-адміністрування
(бакалавр)
4 курс
Стратегічні комунікаціїї в менеджменті
Управління інтелектуальною власністю
Психологія адаптивного менеджменту
Основи дропшипінгу
Менеджмент
(бакалавр)
2 курс
Тренінг: Менеджмент ритейлу
Репутаційний менеджмент
Управління підприємствами індустрії моди
Управління безпекою підприємства
Менеджмент
(бакалавр)
3 курс
Основи місцевого самоврядування
Подієвий менеджмент
Тренінг: Розвиток Influencer-менеджменту: блогери і лідери думок
Управління бізнесом
Менеджмент
(бакалавр)
4 курс
Стратегічні комунікаціїї в менеджменті
Управління інтелектуальною власністю
Психологія адаптивного менеджменту
Основи дропшипінгу
Маркетинг
(бакалавр)
2 курс
Журналістика
Маркетинг у сфері гостинності
Соціально-етичний маркетинг
Медіаграмотність
Маркетинг
(бакалавр)
3 курс
Зелений маркетинг
Основи Web-дизайну
Маркетинг крафтових продуктів
Лояльність споживачів до бізнесу
Маркетинг
(бакалавр)
4 курс
Транспортний маркетинг та логістика
Психологія маркетингу та реклами
Трейд-маркетинг
В2В маркетинг
Інтернет-маркетинг
(бакалавр)
2 курс
Журналістика
Маркетинг у сфері гостинності
Маркетинг партнерських відносин
Галузевий маркетинг
Інтернет-маркетинг
(бакалавр)
3 курс
Маркетинг територій
Лояльність споживачів до бізнесу
Рекламний бізнес
Політичний маркетинг
Інтернет-маркетинг
(бакалавр)
4 курс
Паблік-рілейшінз у бізнесі
Маркетинг у туризмі
Психологія маркетингу та реклами
Техніки ведення ділових переговорів
Товарознавство і торговельне підприємництво
(бакалавр)
2 курс
Технічне регулювання
Аналітична хімія
Теорія та методика експертної діяльності
Мікологія
Товарознавство і торговельне підприємництво
(бакалавр)
3 курс
Інтелектуальна власність
Основи ідентифікації товарів
Фармакогнозія
Штрихове кодування
Товарознавство і торговельне підприємництво
(бакалавр)
4 курс
Оцінка відповідності сировини та продовольчих товарів
Органічне виробництво та еко-продукти
Маркування товарів в Україні та за кордоном
Санітарно-епідеміологічна експертиза товарів
Експертиза та митна справа
(бакалавр)
2 курс
Інструментальний аналіз
Аналітична хімія
Технічне регулювання
Мікологія
Експертиза та митна справа
(бакалавр)
3 курс
Інтелектуальна власність
Основи ідентифікації товарів
Фармакогнозія
Штрихове кодування
Експертиза та митна справа
(бакалавр)
4 курс
Оцінка відповідності сировини та продовольчих товарів
Органічне виробництво та еко-продукти
Маркування товарів в Україні та за кордоном
Санітарно-епідеміологічна експертиза товарів
Митна справа в міжнародній торгівлі
(бакалавр)
4 курс
Оцінка відповідності сировини та продовольчих товарів
Органічне виробництво та еко-продукти
Маркування товарів в Україні та за кордоном
Санітарно-епідеміологічна експертиза товарів
Підприємництво, торгівля та логістика
(бакалавр)
2 курс
Інтелектуальна власність в підприємницькій діяльності
Тренінг-курс: Категорійний менеджмент та мерчандайзинг
Ділова комерційна документація
Ринок послуг
Підприємництво, торгівля та логістика
(бакалавр)
3 курс
Управління ланцюгом поставок
Міжнародна торгівля
Сорсинг в закупівлях
Моніторинг і контроль торговельної діяльності
Підприємництво, торгівля та логістика
(бакалавр)
4 курс
Маркетингові дослідження та управління інвестиційними проектами
Управління комерційною діяльністю
Реінжиніринг бізнес-процесів
Підприємництво в креативних індустріях
Право
(бакалавр)
2 курс
Профайл 1: Виборче право
Профайл 1: Юридична аргументація
Профайл 2: Порівняльне конституційне право
Профайл 2: Правничі клініки
Профайл 3: International Grant System (Міжнародні гранти)
Профайл 3: Політологія
Профайл 4: Житлове право
Профайл 4: Медичне право
Право
(бакалавр)
3 курс
Блок 1: Аграрне право
Блок 1: Юридична психологія
Блок 2: Сімейне право
Блок 2: Спадкове право
Блок 3: Міграційне право
Блок 3: Запобігання легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом
Блок 4: Право соціального забезпечення
Блок 4: Юридична техніка та складання процесуальних документів
Право
(бакалавр)
4 курс
Блок 1: Митне право
Блок 1: Міграційне право
Блок 2: Кримінально-виконавче право
Блок 2: Кооперативне право
Блок 3: Міжнародне економічне право
Блок 3: Договірне право
Блок 4: Виконавче провадження
Блок 4: Теорія і практика медіації (посередництво)
Комп’ютерні науки
(бакалавр)
2 курс
Основи комп’ютерного дизайну
Організація та обробка електронної інформації
Офісні комп’ютерні технології
Проектне навчання з курсу Програмування ІІ
Комп’ютерні науки
(бакалавр)
4 курс
Інтелектуальні інформаційні системи
Проектування програмних систем
Науковий практикум
Стандарти в інформаційних технологіях
Захист інформації
Розподілені інформаційно-аналітичні системи
Методи оптимізації та дослідження операцій, ч. ІІ
Проектне навчання з курсу Інтернет-технології
Інформаційні мережі
Проектне навчання з курсу Теорія ймовірностей та математична статистика для комп’ютерних наук
Проектне навчання з курсу Інформатика
Системний аналіз та теорія прийняття рішень ч. ІІ
Моделювання економічних, екологічних та соціальних процесів
Теорія систем та математичне моделювання
Проектне навчання з курсу Методи оптимізації та дослідження операцій
Проектне навчання з курсу Системний аналіз та теорія прийняття рішень
Біотехнологія
(Бакалавр)
2 курс
Інтелектуальна власність
Товарні аспекти якості продукції
Мікологія
Матеріалознавство та основи технологій виробництва товарів
Біотехнологія
(Бакалавр)
3 курс
Органічне виробництво та еко-продукти
Штрихове кодування
Основи нутриціології
Основи ідентифікації товарів
Біотехнологія
(Бакалавр)
4 курс
Захист товарів від біопошкоджень
Оцінка відповідності сировини та продовольчих товарів
Санітарно-епідеміологічна експертиза товарів
Маркування товарів в Україні та за кордоном
Харчові технології та інженерія
(бакалавр)
2 курс
Food-коучинг з харчування
Культура гостинності
Кулінарна етнологія української кухні
Основи кондитерської справи
Харчові технології та інженерія
(бакалавр)
3 курс
Технологія кето-харчових продуктів
Технологія та дизайн коктейлів
Технології long-term storage харчових продуктів
Smart-продукти та сучасні технології харчування
Харчові технології та інженерія
(бакалавр)
4 курс
Крафтові технології
Молекулярна кухня в ресторанному бізнесі
Технологія харчових продуктів оздоровчого призначення
Food art та сучасний дизайн страв
Ресторанні технології
(бакалавр)
2 курс
Культура гостинності
Food-коучинг з харчування
Кулінарна етнологія української кухні
Основи кондитерської справи
Ресторанні технології
(бакалавр)
3 курс
Технологія кето-харчових продуктів
Технологія та дизайн коктейлів
Технології long-term storage харчових продуктів
Smart-продукти та сучасні технології харчування
Ресторанні технології
(бакалавр)
4 курс
Крафтові технології
Молекулярна кухня в ресторанному бізнесі
Технологія харчових продуктів оздоровчого призначення
Food art та сучасний дизайн страв
Готельно-ресторанна справа
(бакалавр)
2 курс
Тенденції розвитку підприємств ресторанного господарства
Ціни в меню закладів ресторанного господарства
Організація анімаційних послуг у підприємствах сфери гостинності
Практикум з готельно-ресторанного сервісу
Комплексна безпека готельного фону
Дипломатичний етикет та протокол
Практикум з комп`ютерних технологій в готельному бізнесі
Сучасні аспекти здорового харчування
Готельно-ресторанна справа
(бакалавр)
3 курс
Організація обслуговування гостей з обмеженими можливостями на підприємствах готельно-ресторанного бізнесу
Основи планування в підприємствах готельно-ресторанного бізнесу
Інфраструктура готельного і ресторанного господарства
Іміджелогія в готельно-ресторанному бізнесі
Дизайн об’єктів готельно-ресторанного господарства
Проєктне оснащення в готельно-ресторанному господарстві
НАССР в закладах ресторанного господарства
Організація роботи ресторанів за спеціальним замовленням
Основи енергозбереження та енергоефективності в готельно-ресторанних комплексах
Виставкова діяльність
Екологічна безпека продовольчої сировини та продуктів харчування
Організація івент-послуг у сфері гостинності
Готельно-ресторанна справа
(бакалавр)
4 курс
Інновації в спеціалізованих засобах розміщення
Ландшафтний дизайн в готельно-ресторанних комплексах
Генерація креативних ідей у сфері гостинності
Технології штучного інтелекту в готельно-ресторанних комплексах
Енерго-та ресурсозбереження у готельно-ресторанному господарстві
Управління якістю продукції та послуг в готельно-ресторанному господарстві
Клієнтоорієнтований сервіс у готельно-ресторанному бізнесі
Сталий розвиток індустрії гостинності
Сервісна діяльність
Сучасна система управління та експертизи якості продукції і послуг в закладах готельно-ресторанного господарства
Основи курортології
Емоційний інтелект у сфері індустрії гостинності
Туризм
(бакалавр)
2 курс
Спеціалізований туризм (Мисливсько-рибальський)
Спеціалізований туризм (Фестивальний, подієвий)
Спеціалізований туризм (Дитячий, шкільний, молодіжний)
Туристичне краєзнавство
Туризм
(бакалавр)
3 курс
Демографічні ресурси туризму
Ціноутворення в туристичному бізнесі
Спеціалізований туризм (Гастрономічний, винний)
Спеціалізований туризм (Танатотуризм, містичний)
Туризм
(бакалавр)
4 курс
Управління споживчими перевагами у сфері туризму та гостинності
Спеціалізований туризм (Інклюзивний)
Спеціалізований туризм (Індустріальний)
Соціальна географія
Міжнародний бізнес
(бакалавр)
2 курс
Міжнародні організації
Світовий ринок товарів і послуг
Глобалізація, економічні регіони світу та економіка країн
Світова економіка
Міжнародний бізнес
(бакалавр)
3 курс
SMM-технології в міжнародному бізнесі
Основи економічної безпеки та економічної дипломатії
Цифровий бізнес
Міжнародна інноваційна діяльність
Міжнародний бізнес
(бакалавр)
4 курс
Міжнародна торгівля
Зовнішньоекономічна діяльність підприємства
Міжнародна економічна діяльність України
Міжнародна логістика