Освітня програма
Біотехнологія (бакалавр)

Спеціальність
«Біотехнології та біоінженерія»

Молодший бакалавр / Бакалавр / Магістр

 

Сертифікат про акредитацію

Біотехнологія – це сукупність промислових методів, які застосовують для виробництва різних речовин із використанням живих організмів, біологічних процесів чи явищ. Зараз технологія біологічних процесів набирає в сучасному світі винятково велике значення. Взаємодія молекулярної біології, генетики, генної інженерії, біохімії і мікробіології, хімії і хімічної технології в області проблем біотехнології веде до створення нових біологічних агентів, вдосконалення керування біосинтезу тощо.

Майбутній фахівець з біотехнології буде володіти знаннями в біотехнології виробництва різних харчових продуктів, біологічно активних добавок, ферментів і антибіотиків. Біотехнолог об’єднує в собі і мікробіолога, і хіміка, і спеціаліста з оцінки якості продуктів харчування. Фахівці подібного професійного рівня вважаються цінними працівниками. Вони необхідні на підприємствах харчової, переробної, фармацевтичної та парфумерно-косметичної галузей промисловості.

Гарант освітньої програми:

Бірта Габрріелла Олександрівна

Професор, доктор сільськогосподарських наук
Працює в ПУЕТ з 2004 р.
Має понад 150 наукових та навчально-методичних видань
Займається питаннями вивчення м’ясних генотипів свиней, яких розводять на Україні, методами їх створення, сучасними методами оцінки тварин, питаннями чистопородного розведення, схрещування, гібридизації, гематологічними і гістологічними дослідженнями в галузі свинарства, товарознавчою характеристикою м’яса свинини.

Постав питання гаранту освітньої програми

    Навчальні плани

    2022 РОКУ набору:

     1. Освітня програма напряму «Біотехнології та біоінженерія» адаптована до міжнародних освітніх програм університетів

    Польщі (Вроцлавський університет Варшавський університет природничих наук, Варшавський політехнічний університет), Італії (Римський університет Тор Вергата), Німеччини (Берлінський університет прикладних наук), Великобританії (Вестмінстерський університет). Метою освітньої програми є підготовка конкурентоспроможних на ринку праці фахівців нової формації, що володіють широкими фундаментальними знаннями і практичним досвідом, здатних адаптуватися до мінливих вимог ринку праці та технологій, що задовольняє вимогам роботодавців. 

    2. Фахова і професійна підготовка з 1-го курсу.

    3. Освітня траєкторія для кожного – 25% ти формуєш сам.

    (Детальніше про навчальний план)

     

    Якщо не вистачає предметів у сертифікаті ЗНО, НЕ ПРОБЛЕМА!

    (детальніше)

    Ти випускник технікуму або коледжу?

    Отримай ДИПЛОМ БАКАЛАВРА в ПУЕТ ЗА 2 РОКИ (продовжуючи навчання за своєю спеціальністю)

    (детальніше)

    Це важливо!

    Мотиваційний лист


    Вартість навчання:

    • Денна форма:
      • бакалавр - 17500 грн/рік
    • Заочна форма:
      • бакалавр - 12950 грн/рік

    Студенти про навчання:

    Зюбан Єлизавета БТб-21

    Носаль Олег

    Періста Любов

    Сінявська Тетяна

    Сопітько Анна

    Чопик Катерина

    Дмитренко Анастасія БТб-41

    Годунок Анастасія

     

    Безкоштовне навчання, стипендіальні програми

    Безкоштовне навчання, стипендіальні програми

    Детальніше

    Академічне середовище

    Академічне середовище

    Детальніше

    Студмістечко

    Студмістечко

    Детальніше

    Студентське життя

    Студентське життя

    Детальніше

    Дистанційне навчання

    Дистанційне навчання

    Детальніше

    Міжнародні можливості

    Міжнародні можливості

    Детальніше

    Студентські проєкти

    Студентські проєкти

    Детальніше

    Військова підготовка офіцерів запасу

    Військова підготовка офіцерів запасу

    Детальніше

    Стажування та практики в Україні

    Стажування та практики в Україні

    Детальніше

    Випускники працюють

    фахівцями в науково-дослідних установах, фахівцями в галузі біології, біологічних та генетичних досліджень, фахівцями в галузі харчової та переробної промисловості, фахівцями з переробки: плодоовочевої продукції, бродильного виробництва та виноробства, виробництва молочних продуктів, виробництва м’ясних продуктів, виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів, зберігання та переробки харчових продуктів, технологами у виробничих лабораторіях, технологами з біотехнологічних виробництв, лаборантами та техніка, пов’язаного з хімічними та фізичними дослідженнями

     

     

    Випускники про  СПЕЦІАЛЬНІСТЬ:

    Муха Олександр

    • 2017
    • ТОВ «Біхелс», медичний представник
    Отримавши рівень бакалавра у ПУЕТ я вирішив навчатися далі на спеціальності технології виробництв, але згодом зрозумів, що біотехнологія – це моє майбутнє, тому я вирішив продовжувати обраний шлях у Національному університету «Львівська політехніка». Наразі я вже дипломований магістр та працюю медичним представником на ТОВ «Біхелс».

    Нестеренко Дар’я

    • 2019
    • навчаюся на магістра у ПУЕТ
    В минулому 2019 році я отримала рівень бакалавра з біотехнології, наразі я і надалі навчаюся в університеті. Дякуючи викладачам можу поєднувати навчання та роботу навіть на денній формі навчання. Після закінчення навчання буду вступати до Одеської національної академії харчових технологій для отримання рівня магістра.

    Фисун Владлена

    • 2019
    • ТОВ «Маркетопт плюс», cпеціаліст з якості
    Я закінчила Полтавський університет економіки і торгівлі у 2019 році, моя спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія». Ще під час навчання мені подобалося проводити дослідження з якості харчових продуктів, тож зараз я працюю в супермаркеті «МаркетОпт» у відділі контролю якості.

    Асоціація випускників (детальніше)

    Інформація для вступників:

    Наші контакти:

    Наша адреса: вул. Коваля, 3, м. Полтава, 36014

    Кафедра Товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи: каб. № 426а, 341

    Тел.: (0532) 50-91-36

    Е-mail: tpt@puet.edu.ua

    Завідувач кафедри: д.с-г.н., професор Бірта Габріелла Олександрівна

    Сайт кафедри: www.tpt.puet.edu.ua