Освітня програма
Біотехнологія

Спеціальність
«Біотехнології та біоінженерія»

Що таке Біотехнологія

Біотехнологіяце сукупність промислових методів, які застосовують для виробництва різних речовин із використанням живих організмів, біологічних процесів чи явищ. Зараз технологія біологічних процесів набирає в сучасному світі винятково велике значення. Взаємодія молекулярної біології, генетики, генної інженерії, біохімії і мікробіології, хімії і хімічної технології в області проблем біотехнології веде до створення нових біологічних агентів, вдосконалення керування біосинтезу тощо. Нова біотехнологія – це генетична і клітинна інженерія, які створили можливість переробки спадкового апарату організмів.

Майбутні спеціалісти отримають навички володіння контролем та керуванням біотехнологічними процесами, проектуванням біотехнологічних виробництв, проведенням екологічної та генетичної експертиз сировини і харчових продуктів, економікою та організацією біотехнологічних виробництв.

Студенти мають можливість проходження стажування закордоном:

  • Туреччина (мережа готелів Papillon Hotels, Gloria Hotels&Resorts, готелі Spice Hotel&SPA, Calista Luxury Resort, Kaya Palazzo Resort, Cornelia De Luxe Resort)
  • Греція (готелі Kyllini Beach Resort, Porto Carras, Louis Zante Beach, Fodele Beach Hotel Blue Marine Resort & SPA)
  • Літня програма стажування Work & Travel USA
  • Німеччина (програми ZAV, ZAV2)

Стажування проходить в департаментах: “Food and beverage”, “Service”, “Housekeeping”, “Seller”, “Courier”

Основні дисципліни фахової підготовки:

  • загальна біологія
  • загальна біотехнологія
  • загальна мікробіологія і вірусологія
  • генетика
  • екологія
  • мікологія
  • контроль та керування біотехнологічними процесами
  • основи рослинництва і тваринництва
  • проектування біотехнологічних виробництв
  • процеси і апарати біотехнологічних виробництв
  • методи і засоби контролю якості
  • основи нутриціології
  • технологія біовиробництв

Це важливо!

Предмети ЗНО 2018 року:

  • Українська мова та література (коеф. 0.2)
  • Історія України (коеф. 0.4)
  • Біологія або Математика (коеф. 0.3)


Вартість навчання (вступ 2017):

  • Денна форма:
    • бакалавр - 8900 грн./рік

Випускники можуть обіймати посади:

  • фахівця в науково-дослідних установах
  • фахівця в галузі біології, біологічних та генетичних досліджень
  • фахівця в галузі харчової та переробної промисловості
  • фахівця з переробки: плодоовочевої продукції, бродильного виробництва та виноробства, виробництва молочних продуктів, виробництва м’ясних продуктів, виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів, зберігання та переробки харчових продуктів
  • технолога у виробничих лабораторіях
  • технолога з біотехнологічних виробництв
  • лаборанта та техніка, пов’язаного з хімічними та фізичними дослідженнями

 

Біотехнологія   Біотехнологія

Додаткова інформація для завантаження:

Наші контакти:

Наша адреса: вул. Коваля, 3, м. Полтава, 36014

Кафедра товарознавства продовольчих товарів: каб. № 426а, 341

Тел.: (0532) 50-91-36

Е-mail: tpt@puet.edu.ua

Завідувач кафедри: д.с-г.н., професор Бірта Габріелла Олександрівна

Сайт кафедри: www.tpt.puet.edu.ua

Заповни анкету –
отримай знижку на навчання!

Для консультації зв`яжись з нами
будь-яким зручним способом

 
(0532) 50-25-62

primcom@puet.edu.ua

Дізнайся про умови знижок