Освітня програма
Харчові технології та інженерія (бакалавр)

Спеціальність
«Харчові технології»

Бакалавр / Магістр

 

Сертифікат про акредитацію

Навчання за освітньою програмою «Харчові технології та інженерія» передбачає отримання глибоких теоретичних та  практичних знань, оволодіння професійними навичками з сучасних технологій переробки харчової сировини, розробки нових видів харчових продуктів, виготовлення кулінарної продукції; контролю та управління якістю продукції; проектування і реконструкції підприємств харчової промисловості та ресторанного господарства; впровадження інноваційних технологій, визначення економічної ефективності техніко-технологічних рішень, підвищення рентабельності виробництва.

Гарант освітньої програми:

Наконечна Юлія Григорівна

Кандидат технічних наук, доцент
Закінчила  у 2003 році Полтавський кооперативний інститут Укоопспілки за спеціальністю «Технологія консервування». У 2007 році  закінчила аспірантуру  Одеської національної академії харчових технологій та захистила кандидатську дисертацію на тему «Удосконалення технології виробництва консервів із грибів шампіньйонів» за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих продуктів. Автор понад 70 наукових і науково-методичних публікацій, 10 патентів на корисні моделі, 1 монографії.

Постав питання гаранту освітньої програми

    Навчальні плани

    2024 РОКУ набору:

    1. Навчальні плани адаптовані до міжнародних освітніх програм
    2. Фахова і професійна підготовка з 1-го курсу
    3. Освітня траєкторія для кожного – 25 % навчального плану студент формує (вибирає) сам
    4. Наявність поглибленої практичної підготовки, акцент на ресторанні технології виробництва та обслуговування. 

    (Детальніше про навчальний план)

     

    Ти випускник технікуму або коледжу?

    Отримай ДИПЛОМ БАКАЛАВРА в ПУЕТ ЗА 2 РОКИ (продовжуючи навчання за своєю спеціальністю)

    (детальніше)

    Це важливо!

    Предмети НМТ 2024 року (денна та заочна форма):

    Обов'язкові

    • Українська мова (коеф. 0.3)
    • Математика (коеф. 0.5)
    • Історія України (коеф. 0.2)

    Один на вибір

    • Біологія (коеф. 0.2)
    • Українська література (коеф. 0.2)
    • Географія (коеф. 0.2)
    • Іноземна мова (коеф. 0.3)
    • Фізика (коеф. 0.5)
    • Хімія (коеф. 0.5)

     

    Діючі також сертифікати ЗНО 2021 р., та НМТ 2022-2023 рр.


    Мотиваційний лист


    Вартість навчання:

    • Денна форма:
      • бакалавр - 22950 грн/рік
    • Заочна форма:
      • бакалавр - 16400 грн/рік

    Студенти про навчання:

    Латиш Вікторія

    Бублик Ірина

    Дмітрієва Анастасія

    Чому я обрала спеціальність  «Харчові технології» ?

    • Спеціальність «Харчові технології» ̶ це перспективна спеціальність, оволодівши якою я здобуду необхідні знання, навички та досвід для того, щоб мати в майбутньому широкі можливості для працевлаштування у різних галузях харчової промисловості!
    • Я впевнена на всі 100 %, що навчаючись у ПУЕТ стану справжнім фахівцем своєї справи! Навчальна програма включає актуальні і сучасні дисципліни, а ми маємо право обрати частину дисциплін.
    • Ця спеціальність дозволяє проявити не тільки свої знання та вміння, а й творчий підхід. Це дуже цікаво і захоплююче!

    Саме в цьому університеті я віднайшла для себе безліч можливостей для самореалізації, а також дружній  колектив і однодумців, які підтримують у всіх моїх починаннях.

    Безкоштовне навчання, стипендіальні програми

    Безкоштовне навчання, стипендіальні програми

    Детальніше

    Академічне середовище

    Академічне середовище

    Детальніше

    Студмістечко

    Студмістечко

    Детальніше

    Студентське життя

    Студентське життя

    Детальніше

    Дистанційне навчання

    Дистанційне навчання

    Детальніше

    Міжнародні можливості

    Міжнародні можливості

    Детальніше

    Студентські проєкти

    Студентські проєкти

    Детальніше

    Військова підготовка офіцерів запасу

    Військова підготовка офіцерів запасу

    Детальніше

    Стажування та практики в Україні

    Стажування та практики в Україні

    Детальніше

    Випускники працюють

    технологами з розробки харчових добавок, технологами у сфері виробництва продуктів лікувально-профілактичного та спортивного харчування, директорами з виробництва, завідувач виробничої дільниці чи відділення, інженерами-технологами з якості, інженерами-технологами на підприємствах харчової промисловості, сомельє, професійними дегустаторами, Food-інженерами з розробки нових видів харчової сировини, фахівцями з виробництва натуральних (еко, фермерських і т.п.) продуктів, кріо-технологами / кондитерами, спеціалісти Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, завідувачами лабораторій, фахівцями з впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), фахівцями-проектувальниками підприємств харчової промисловості

    Випускники про  СПЕЦІАЛЬНІСТЬ:

    Чугуєвець Олександа

    Асоціація випускників (детальніше)

    Інформація для вступників:

    Наші контакти:

    Наша адреса: вул. Івана Банка (Коваля), 3, м. Полтава, 36003

    Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства: каб. № 113, 114а, 340

    Тел.: (0532) 56-08-48

    Е-mail: thvrg@puet.edu.ua

    Завідувач кафедри: д.т.н., професор Хомич Галина Панасівна

    Сайт кафедри: www.thvrg.puet.edu.ua