Освітня програма «Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції” передбачає підготовку магістрів у сфері харчових технологій, як фахівців якісно нового рівня, здатних задовольнити потреби споживача.
Системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9000, ISO 22000) – інструмент удосконалення загальної системи управління підприємством. Системи забезпечують впевненість замовників та споживачів в якості одержуваної продукції, поліпшують діяльність підприємства.
Компетентність персоналу у галузі управління якістю та безпекою харчової продукції є запорукою пропуску підприємства на ринок і гарантією доброякісності та безпеки готового продукту.
Основна мета освітньої програми – підготовка висококваліфікованих фахівців до практичної, управлінської та дослідницько-інноваційної діяльності у харчовій галузі, які здатні розв’язувати комплексні завдання щодо якості і безпеки харчової продукції.
Програма орієнтується на сучасні досягнення в харчовій галузі, пов’язані з розробленням та впровадженням систем управління якістю та безпечністю харчової продукції. Акцент робиться на здобуття знань і практичних навичок з технологічної експертизи продовольчої сировини та харчової продукції; НАССР-дослідженнях для різних операторів ринку; розробленні та сертифікації систем управління якістю та безпечністю харчової продукції.
Особливість ОП: вступають випускники різних напрямків підготовки; відкритість, багато-векторність, гнучкість і багатоваріантність; широкий перелік навчальних дисциплін професійного циклу для бакалаврів, які мають економічну освіту, та бакалаврів з технологічною, інженерною або біологічною базовою освітою; можливість підтверження кваліфікації та отримання міжнародно визнаного сертифікату в ТОВ «Орган сертифікації персоналу Української асоціації якості»
Студенти стажуються на провідних вітчизняних підприємствах галузі та за кордоном.