Освітня програма
Харчові технології (молодший бакалавр)

Спеціальність
«Харчові технології»

Що таке Харчові технології (молодший бакалавр)

Навчання за освітньою програмою «Харчові технології» передбачає отримання студентами:

  • ґрунтовних фундаментальних та професійно орієнтованих знань у сфері виробництва харчових продуктів;
  • навичок з організації технологічних процесів на підприєм­ствах харчової промисловості та ресторанного господарства;
  • навичок оволодіння сучасними методиками визначення та контролю якісних показників сировини й готової продукції.

Фахівці цієї спеціальності є особливо затребуваними як на вітчизняному, так і закордонному ринку праці. Вони беруть участь у розробці технологій харчових продуктів із використанням найновіших інформаційно-програмних засобів, здійснюють аналіз ризиків виробничого процесу.

СТАЖУВАННЯ ЗА КОРДОНОМ:

  • Туреччина (Papillon Hotels, Delphin Hotels, Hilton Dalaman Sarigerme Resort & SPA, Туристична компанія “Sarpedon Travel”).
  • Болгарія (готельно-ресторанні комплекси у містах: Софія, Варна, Албена, Золоті піски, Сонячний Берег, Св. Костянтина та Єлени, Банско, Приморско, Пампорово).
  • Літня програма стажування Work & Travel USA.

Стажування проходить у департаментах готельно-ресторанного, туристичного та торговельного бізнесу: “Front Office and Reception”, “Food and Beverage”, “Housekeeping”, “Entertainment”, “Seller”, “Manufacturing”, “Transfermen”.

СТАЖУВАННЯ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ:

  • ТОВ «Агропромислова компанія «Докучаєвські чорноземи».
  • ПАТ «Полтавакондитер».
  • ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат».
  • ТОВ «Полтавахліб».
  • Фірма «Зоря».

СТАЖУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА:

  • КП ДСОЦ «Горизонт».
  • ДОТ «Сонячний».
  • БВ «Мис Доброї надії».
  • Мережа ресторанів «Everest».
  • «Віват Провінція».
  • Зимове стажування на гірськолижних базах відпочинку України та Болгарії.

Основні дисципліни фахової підготовки:

  • Основи фізіології  харчування, гігієна та санітарія.
  • Кулінарна етнологія та гастрономічний туризм.
  • Харчові технології.
  • Культура харчування.
  • Мікробіологія харчових виробництв.
  • Харчова хімія.
  • Методи контролю якості продукції в галузі.
  • Харчові добавки.
  • Процеси і апарати харчових виробництв.
  • Теоретичні основи харчових технологій.
  • Тепло-, енергозбереження та ресурсоефективне виробництво.
  • Формування сировинних ресурсів.
  • Інженерна і комп’ютерна графіка.
  • Основи наукових досліджень.

Це важливо!

Предмети ЗНО 2020 року (денна форма):

  • Українська мова та література (коеф. 0.5)
  • Історія України або Математика або Біологія (коеф. 0.4)


Вартість навчання (вступ 2019):

  • Денна форма:
    • молодший бакалавр - 12550 грн/рік
  • Заочна форма:
    • молодший бакалавр - 9490 грн/рік

Випускники можуть обіймати посади:

  • Лаборанта та техніка, пов’язаного з хімічними й фізичними дослідженнями.
  • Помічника керівника дільниці підприємств харчової промисловості й ресторанного господарства.
  • Фахівця з переробки плодоовочевої продукції.
  • Фахівця з виробництва м’ясних продуктів.
  • Контролера з якості харчової продукції,  борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів.
  • Фахівця з виробництва молочних продуктів.
  • Фахівця з технології харчування.

ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ (МОЛОДШИЙ БАКАЛАВР)

Наші контакти:

Наша адреса: вул. Коваля, 3, м. Полтава, 36014

Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства: каб. № 113, 114а, 340

Тел.: (0532) 56-08-48

Е-mail: thvrg@puet.edu.ua

Завідувач кафедри: д.т.н., професор Хомич Галина Панасівна

Сайт кафедри: www.thvrg.puet.edu.ua

Заповни анкету –
отримай знижку на навчання!

Для консультації зв`яжись з нами
будь-яким зручним способом

 
(0532) 50-25-62

primcom@puet.edu.ua

Дізнайся про умови знижок